Search This Blog

Tuesday, February 28, 2012

HIPSTAMATIC TIPS

Gratis alternatief voor Hipsta
Leuk en gratis alternatief voor hipstamatic Leme Cam. 

Grote beeldzoeker
2x kort op het scherm tikken van de hipsta ‘zoeker’ en je beeldzoeker wordt groot en zo kan je makkelijker zien wat je fotografeert, nog een keer op de zoeker tikken is afdrukken.
Of met je vingers zoomen op de beeldzoeker kan dus ook (bedankt voor de tip Albert).

Belichting beïnvloeden
Houd je hand eens een beetje boven de lens van je iphone als je de belichting wilt beinvloeden van je hipsta app. Je kunt het ook proberen met een stukje papier. En houd bijv. het licht tegen dat schuin in je lens valt om de belichting te beinvloeden. Je ziet het beeld veranderen in je scherm.

Je kan natuurlijk ook voor leuke effecten even je lens boven damp houden (als je durft :) of er op ademen om een waasje te creeëren.

Oeps
Is je hipsta set per ongeluk terug gesprongen van de kodot grizzled naar een andere set dan je bedoeld had? En zit je nu met een beeld dat niet in je serie past? Of wil je een compleet andere foto in je kodot grizzled serie hebben? Geen nood.
Zet je camera terug zoals je ‘m wilt hebben, met kodot film en maak een foto in een veeel te donkere ruimte. Je krijgt nu een ‘mislukte’ foto. Helemaal zwart, maar wel met het soort kader dat je wilt hebben. Die foto ga je inlezen in photoshop je kunt ‘m gebruiken als masker om je ‘verkeerde’ foto in te plakken, gebruik als estra laag om al in de goede richting te komen qua kleur, gewoon een andere hipstamatic foto met dezelfde kleurgloed en een vaag onderwerp (Laag2 in het ps-layermenu hieronder), hier en daar wat kleur correctie et voilá, je serie is weer compleet.






1 comment:

  1. Intussen heb ik zelf al mijn lenzen van 'shake on' naar 'shake off' gezet. Kijken of dat beter werkt :)

    ReplyDelete